Westerin perheessä tapahtui tänään iloinen perhetapahtuma kun perhe lisääntyi kahdella vauvalla. Kauan lapsettomana kärsinyt pariskunta sai viimein kauan odotetun lapsensa - ja vielä tuplana! kaksoset Amanda ja Aatos ovat vanhempiensa silmäteriä. Lapsiluku ei kuitenkaan ole jäämässä kahteen, vaan perhe haluaa lisää lapsia - ja myös lapsenlapsia. Amanda syntyi puoli minuuttia ennen veljeään ja on ainakin näin vauvana hyvin samannäköinen, ruskeine silmineen ja muutenkin. Ensiviikolla kaksoset ovat jo taaperoita :o

 

 

Aatos:ajknro.jpg

Amanda:

52gbjr.jpg

 

Pelin tällä hetkellä ainoat ihmelapset ovat Aslak ja Nestor. Nestorin keskiarvo on täys 10 ja Aslak parantaa keskiarvoaan koko ajan - tällä hetkellä se on 9.5. Nestorin erikoisuus on piano , eikä esim. Tiluli ja tyttären saluunapiano tuota minkäänlaista ongelmaa - päinvastoin, Nestor soittaa sen kuin ammattilainen. Puolestaan Aslakin erikoisuus on piirtäminen ja hän onkin siinä tosi hyvä. Molemmat haaveilevat yksityiskouluun pääsemisestä ja aion lähiaikoina kutsua rehtorin kylään ja neuvotella asiasta. 

-----------

Oletteko huomanneet esim. Pee:n talossa mosaiikkilattian? haluatte varmaan oppia miten se tehdään? Näytän nyt teille miten se tehdään. Se on hyvin helppoa, mutta vie aikaa. Mitä isomman lattian haluat tehdä, sitä vaikeampaa ja pitkäkestoisempaa se on. Monet kehottavat tekemään sen vain yhteen huoneeseen, mutta minä teen sen yleensä aina koko lattian kokoisena.

2wphsp5.jpg tee puhdas ja tasainen pinta jolla ei ole simejä eikä huonekaluja. Muistathan, että teet siitä joko neliön tai suorakaiteen jos haluat kuviosta synmetrisen! Voit tehdä lattian myös vain yhteen huoneeseen tai ilman seiniä, mutta minä olen tottunut tekemään sen seinien kanssa. 

n4ftky.jpg sitten suunnittele lattian kuviointi matalalla aidalla. Kuvioinnista tulee " mosaiikki. " Voit ihan itse päättää lattian koon, mutta minä olen tehnyt sen koko talon kokoiseksi. Muistathan, että lattia on hienomman näköinen, jos se on synmetrinen joka puolelta - ja kuviointi on eri kokoista. Voit itse päättää kunkin palasen koon ja värin, muodon ja paikan. Yllä olevassa esimerkissäni kuvio on synmetrinen joka puolelta. Kun teet apukuviota ja " värität " sen lattialla, suosittelen laittamaan seinät alas tai vähintään läpinäkyviksi - mikäli olet tehnyt lattian seinien kanssa! 

344ts01.jpg Seuraavaksi sitten värität lattian haluamallasi lattiamateriaalilla ja - värillä. Suosittelen kuitenkin käyttämään lattiamattoa sillä siinä on eniten värejä. Voit tehdä kuviosta synmetrisen tai värittää sen hieman eri tavalla kummaltakin puolelta kuten minä. 

Lopuksi sitten vain poistat aidat ja lattia on valmis. Huomaathan, ettei mosaiikkilattiaa voi tehdä ilman aitaa! 

Pahoittelen kuvien huonoa laatua - en osannut parantaa sitä vielä silloin kun otin kuvia mosaiikkilattiasta!